onsdag 8 juli 2009

Politikern i attack mot spionroman

Ibland får man känslan av att politiker lever i sin egen lilla värld utan nån som helst relation till verkligheten runt om.
Eller också att man blir dummare som individ så snart man äntrar politiken, i synnerhet från vänsterkanten.

Hur dum och naiv får man vara som politiker, Thomas Hartman?
Vem som helst med minsta kännedom om hur det funkar i mediesfären kunde fatta att så snart du skrev "Boken borde tigas ihjäl" där på din blogg så skulle förlaget bakom boken utnyttja det i sin marknadsföring. Du verakar vara den ende som inte fattade. Flashbackarna får man förlåta, de är pojkar med varken politisk vikt eller erfarenhet av livet, men du...

Spelar ingen roll om förlaget är skyldigt till trådmanipulationen på Flashback eller om det var ett vanligt missförstånd. Spelar ingen roll om din attack mot boken och uppmaning att tiga ihjäl den är motiverade. Jag förstår hur förlaget tänker. Förlagets marknadsförare gör allt rätt. Så snart Thomas Hartman, en rikskänd politiker och bloggare, går ut på bloggarna med frasen "Tig ihjäl!" så är det jackpot för förlaget, och nu kommer förlaget mjölka ut maxpoäng på det.
Populism mot populism.
Du ville plocka poäng bland fritänkande demokratiska allmänheten genom uppenbart överdrivna och felaktiga anklagelser om censur, nu får du smaka på konsekvenserna - förlaget kommer att göra maximalt för att alla ska tro att du själv försöker tiga ihjäl en bok som är obekväm för sossarna och makthavarna, och till skillnad från din anklagelse som saknar grund (länken till bra analys nedan) så bygger förlagets på dina egna direktciterade ord som du inte kan förneka. Välkommen till din egen fälla och smaka på egen medicin, Thomas Hartman!:-)

Eller är det så att det verkligen står någon bakom Thomas Hartman och använder honom marionettaktigt i sin hatkampanj mot boken, som Spionförlaget menar och som exempelvis Angela kommit fram?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar