måndag 22 juni 2009

Värdelösa bloggare gör allt för att synas

Värdelösa bloggare sjunker allt lägre för att synas och få oförtjänad uppmärksamhet.

En viss bloggare vid namnet Thomas Hartman (s) beklagar sig över Spionförlagets agerande gentemot forumet Flashback. Något om förlagets beslut att inte medverka i diskussionerna om boken Memoirs of a business spy på forumet vilket lett till att två relevanta trådar tagits bort. Föga intressant.

Mer spänning finns att hitta i en kommentar till Thomas Hartmans inlägg. En vid det konstiga namnet Anaïs demonstrerar sin oförmåga att läsa svenska. På två meningar lyckas människan visa att hon inte begriper skillanden på orden beslut och inställning. Samt Flashback och bloggosfären. Innehållet i kommentaren ska jag inte ta upp här (gäsp..) men undrar varför vissa överhuvudtaget bryr sig om att kommentera andra blogginlägg när egen förståelse- och logiknivå är så låg.

Svaret är enkelt: Man kommenterar för att synas. Att Anaïs kommenterar jättemycket framgår av antalet profilvyer hon har - 3200 sedan mars 2009, det är otroligt mycket, jag t ex har bara 6. (för dig som är ingen fena på bloggande: varje din kommentar till inlägg på andra bloggar länkar signaturen till din profil på Blogger, varje klick reggas som profilvy, och det finns nästan inga andra vägar dit än via dina kommentarer på andra bloggar).
Att efter 3200 profilvyer inte ha fler än 100 besökare om dan och inlägg efter inlägg utan enda kommentar antyder värdelöshet.

Och det är problemet med bloggvärlden: folk jagar uppmärksamhet medelst billiga kommentarer istället för att bygga upp en intressant blogg om intressanta ämnen. För att inte gå långt för ett bra exempel, här är en bokblogg om den ovannämnda spionboken, senaste inlägget diskuterar konceptet nyckelroman. Intressant och djupt, och Ola behöver inte lämna debila kommentarer på andra bloggar för att lyckas som bloggare.
Vous comprenez, ma cherie?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar